Askøy på langs turen.

Start Kleppestø

Askøy på langs hva er det? Jo det er ut fra det jeg vet en løype som er blitt tilrettelagt fra Kleppestø kaien og til Herdla fort. Løypen er tilrettelagt og merket av frivilge. De frivillig består av en gruppe som kaller seg Dugnadsgjengen, Ask friidrett, Askøy O-lag og Askøy turlag. Det har vært gjort at stort arbeid med løypen, noe som har gjort friluftsliv og løping til fantastisk velferd for Askøys befolkning.

Traseen fra Kleppestø kaien og til Herdla

Nå arrangeres også løpet Askøy på langs med diverse distanser. Det er Askøy Xtreme som er 42.2km, Askøy på langs 36km og Askøy på langs familie fra Træet til Herdla på ca 14km.

Dugnadsgjengen sitt fantastisk arbeid

Selv har jeg deltatt to ganger på arrangementet men løpt traseen mange ganger og senest i dag, som jeg vil skrive litt om.

Cato, Torbjørn og Joakim

Jeg og tre løpevenner startet i fra Kleppestø kaien med hodelykt klokken 08.30. Det var Joakim, Torbjørn og Cato.

Det var duskregn og 7°c. Etter ca 1.5km på asfalt så bar det inn på kjærlighets stien som går fra Florvåg og til Bergheim og derfra på godt tilrettelagt sti til Kolbeinsvarden. Da vi var kommet oss ned fra Kolbeinsvarden og til Ingersvannet var det lysnet til dag. Den videre traseen går fra Ingersvannet og til det som vi kaller Lien. Fra Lien går det opp til nedsiden av Dronningen. Må her si at løypen burde gått til enden av Lien ved Ask og opp til Dronningen. Etter Dronningen gikk det ned til Ravnanger idrettsanlegg, forbi Båteviksvannet og til Åsebø der hovedveien krysses.

Passering lille Besseggen

Neste strekkning er gjennom deler av Åsebø skogen og til Åsebø toppen. Nå var de fleste høyde meter unnagjort og vi nærmet oss halveis. Føret hadde vært bløtt og sugende men tempoet var moderat så det hadde ikke kostet så mye. Da vi var kommet halveis bar det inn på den nye grusveien som lages ved Singlingevannet. Dette er og kommer til å bli en super tilvekst for folkehelsen på Askøy, for her kan en ferdes med alt fra barnevogn og til rulator. Dog så må jeg skyte inn igjen at jeg synes løypen skulle ha gått oppom Kjerrgardstårnet. Etter det fine grusede partiet ved Singlingevannet så kom vi ned mot Nordre-Haugland og Træet. Traseen fra Træet og til innkjørsel Eikevågen gjennom skogen synes jeg er den tyngste og kjedeligste på turen. De neste strekningene mot vanntårnet før asfalt strekket mot Herdla begynner synes jeg er fantastisk fine. Vi passerte 4 flotte små bygder og mellom hver av dem kommer vi opp i høyden og får fantastisk utsikt ut over innseilingen til Hjeltefjorden med Øygarden i bakgrunnen.

Herdla broen
Fornøyde gutter konstaterer at turen snart er over.

De siste to strekkene er fra vanntårnet ved Mjølkeviksvarden og til rett etter Herdla bro. Dette er et asfalt strekk på noen km. Siste biten er fra Herdla bro og til Herdla fort, der vi løp på den fine stein stranden som er tung å løpe i. Vi brukte 5t30min totalt med diverse stopp underveis.

Rullestein stranden på Herdla.

Det var en fin tur med tanke på at det er desember og vinter, noe som vi ikke merket i dag.

Litt informasjon om turen.

Så til dere som leser dette så kan jeg anbefale denne traseen på det varmeste og det spiller ikke noe rolle hvor langt en løper eller hvor en starter.

Slik kan Askøy på langs se ut en vakker solskinns dag.

Med slike merker, merkebånd og annen type merking er det lett å følge løypen.

Om RunForFunMan

- Alder 52 år - Bosted Askøy - Kone + 2 barn - Jobb - TINE - Hobby: Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim Bergen Løpeklubb
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Askøy på langs turen.

  1. Joakim sier:

    Takk for turen Trond. Kjekt å gjenoppleve etappene i skriftlig form. Jeg konstaterer med glede at vi oppnådde topp 3 plassering av dagens gjennomføringer av dette segmentet på Strava.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..